Oslo Vigelandpark
Zoek jouw stedentrip naar Oslo
Weekend Oslo - Oslo.nl

Weekend Oslo

Gezellig een weekend Oslo

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Historie, cultuur en culinair

Weekend Oslo

Heb je zin in een weekend Oslo? Tijdens een weekend Oslo proef je de Scandinavische sferen. Oslo is één van de grootste hoofdsteden ter wereld. Ondanks deze stad zo groot is, zijn er maar 600.000 inwoners. Oslo is niet alleen de hoofdstad van Noorwegen, maar ook nog eens de muzikale hoofdstad van Europa. Oslo kent de beste festivals en live-concerten en natuurlijk een bruisend nachtleven.

Vliegen naar Oslo is de snelste manier van reizen. Binnen een kleine twee uur reizen sta je vanaf Nederland al op de luchthaven van Oslo. Tijdens je vlucht leun je achterover en denk je alvast na over alles wat je gaat bezichtigen in Oslo. Met 5 stadsparken en ruim 50 musea verveel je je niet snel in deze stad. Er zijn ook veel clubs en horecagelegenheden te vinden. in de hippe wijken Grünerløkka en Aker Brygge kun je eindeloos rond dwalen. Of verblijf hier tijdens een weekend Oslo.

Struin door de winkelstraat Aker Brygge, hier kun je al meteen de lokale keuken proeven. Dit is het trendy gedeelte van de stad. Het is een scheepswerf die omgetoverd is tot het meest populaire winkel- en uitgaansgebied. Neem een boot naar het schiereiland Bygdøy. De hoofdstraat is Karl Johanns Gate. In dit voetgangersgebied vind je veel bekende winkels en warenhuizen.

Het Oslo Operahuis is het iconische middelpunt tijdens een weekend Oslo. Wandel voordat je naar binnen stapt nog even naar het dak. Vanaf het dak heb je uitzicht over het gehele Oslofjord.

Het kasteel Akershus is een bezichtiging waard. Het Akershus kasteel is verdeeld in een vesting en het slott. Het kasteel ligt direct aan het Oslofjord. In het uitgebreide complex vind musea en interessante gebouwen, kapels en kerkers. Het middeleeuwse kasteel draagt nog steeds kracht uit.

Ben jij een dierenliefhebber? Dan moet je tijdens een weekend Oslo zeker langs het reptielenpark gaan. De verschillende soorten reptielen kruipen overal rond en is een bezoek waard. Of kies ervoor om een dagje te genieten tussen de gevarieerde mix van planten en bloemen. Dit kan in de Botanische tuin in Oslo.

Maak tijdens een weekend Oslo een tripje naar de Waterval bij Molla. Bewonder het unieke uitzicht over de ongerepte landschappen. Je ziet meteen het water langs je gutsen. Als je de tijd ervoor neemt, is het zeker de moeite waard om dit spektakel te bezoeken.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Oslo tips

Wanneer je een weekend naar Oslo gaat wil je wel voldoende Oslo tips op zak hebben. Begin bij het Vigeland museum. Hier vind je veel fantasierijke beelden. De Noorse kunstenaar Gustav Vigeland heeft hier zijn kunstwerken neergezet. Het 14 hoge beeld in het Vigeland Park valt wel het meest op. Loop daarna naar het Vigeland museum. In het Vigeland museum ontdek je de ontstaansgeschiedenis van het Vigeland park. Daarnaast spot je ook de houtsnijwerken, schilderijen en tekeningen.

Wanneer je naar Oslo gaat behoort het bezichtigen van een fjord zeker tot de Oslo tips. Maak een boottocht door het Oslofjord en geniet van het prachtige uitzicht. Liever geen boottocht? Kies er dan voor om met de kajaks door het Oslofjord heen te peddelen.

Oslo is ook een zeer sportieve stad. Daarom hoort het skimuseum tot één van de Oslo tips. In dit museum zie je de geschiedenis hoe mensen vroeger zich bewogen in de sneeuw. Of kies ervoor om de skischans omhoog te wandelen en een prachtig uitzicht te spotten over Oslo.

Ook het Astrup Fearnley Museet is een museum met allerlei gekke kunst. Het gebouw staat aan het water en is een aanrader tussen de Oslo tips. Het houten gebouw is ontworpen door Renzo Piano. Het staat op verschillende pieren en vlotten. Het is zeker de moeite waard om dit te bezoeken.