Oslo Vigelandpark
Zoek jouw stedentrip naar Oslo
Stedentrips Oslo - Oslo.nl | GaSamen Stedentrips

Stedentrip Oslo

Vind een stedentrip Oslo

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Historie, cultuur en culinair

Stedentrip Oslo

Zoek je liever een citytrip bestemming in het verre noorden? Dan is een stedentrip Oslo de perfecte plek voor jou! Een stedentrip Oslo is nog een onontdekte plek voor veel stedentrippers. Recht voor het station spot je meteen één van de eerste Oslo bezienswaardigheden. Hier ligt het Oslofjord. Loop verder langs de vestingmuren Akershus festning. Het gebied van deze stad heet Kvadraturen tijdens een stedentrip Oslo spot je hier ook een groot vakwerkgebouw. Dit park biedt naast haar Oslo bezienswaardigheden ook een perfecte plek voor je lunch. De bordjes vanaf de Havnegade wijzen je meteen de weg naar de 14e-eeuwse vesting. Dit is het best bewaarde kasteel in Noorwegen. Bezoek dit tijdens een stedentrip Oslo!

Of je kiest er tijdens een stedentrip Oslo voor om de Oslo bezienswaardigheden te spotten op de fiets. Op de fiets verken je altijd met gemak de hele stad. Kies voor een fietstour of je huurt zelf een fiets. Wil je liever niet langs de Oslo bezienswaardigheden fietsen? Dan kun je ook lopend gaan. Er zijn wandeltours die je kan ondernemen tijdens een stedentrip Oslo.

Een stedentrip Oslo is pas compleet met het juiste hotel. Er is altijd een hotel in Olso dat geschikt is voor een stedentrip of weekend Olso. Kies de geschikte tijden voor het vliegen naar Oslo. Dan kun je het meeste uit je dagen halen om alle bezienswaardigheden Oslo te kunnen zien.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Oslo bezienswaardigheden

Tijdens het bezichtigen van de Oslo bezienswaardigheden begin je in de straat Karl Johans Gate. Volg deze straat en je komt langs allerlei Oslo bezienswaardigheden. Bekijk de groene parkjes met fonteinen, Nationaal Theater, Universitetsplassen, Fridtjof Nansen Plass met Radhuset, Noors Parlementsgebouw Stortinget en daarna loop je in het voetgangers gebied met winkels. Vanaf hier kijk je terug naar het koninklijk paleis. Tijdens een stedentrip Oslo moet je deze bezienswaardigheden zien.

Kies tijdens een stedentrip Oslo voor een bezoek aan Vikingschepen. Kies bijvoorbeeld voor het Vikingskipshuset. Hier staan drie grote Vikingschepen die goed bewaard zijn gebleven. Dit is bijzonder, want normaal werden deze schepen gebruikt als graf. Daarin lagen ook alle spullen die de doden meekregen. Het Norsk Folkemuseum is ook de moeite waard tijdens een stedentrip Oslo. Hier staan 155 gebouwen uit de middeleeuwen.

Schiereiland Bygdøy is een bezoek waard als je dol bent op musea. Vanaf Rådhusbrygge bereik je het schiereiland met de veerpont. Spot hier het Kon-Tiki museum, Noors volksmuseum, Vikingschip museum, Noors Zeevaartmuseum en het Fram museum.

Reis met metrolijn 1 naar het Skigebied van Oslo. Binnen ongeveer 40 minuten sta je voor de Holmenkollen Skischans. Deze schans is vaak gebruikt tijdens wereldkampioenschappen. Wel of geen winter het is een aanrader om hier langs te gaan. Neem de metro omhoog en vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad heen. Of kies er tijdens een stedentrip Oslo voor om omhoog te gaan lopen.