Oslo Vigelandpark
Zoek jouw stedentrip naar Oslo
Citytrip Oslo - Oslo.nl

Citytrip Oslo

Zoek jouw citytrip Oslo

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Historie, cultuur en culinair

Citytrip Oslo

Een citytrip Oslo biedt voor iedereen wat. Ga wandelen in het bos, geniet van de concerten of ga zwemmen in het fjord. Tijdens een citytrip Oslo ontdek je een moderne, gevarieerde stad en elke wijk heeft zijn eigen specialiteit.

Tijdens het boeken van een stedentrip Oslo kun je ervoor kiezen om te vliegen naar Oslo. Binnen twee uur tijd sta jij al op de luchthaven om een begin te maken aan jouw citytrip!

Oslo is ook dé winkelstad van Noorwegen. Tijdens een citytrip Oslo moet je natuurlijk winkelen in dé bekende winkelstraat Aker Brygge. Ga na een dag winkelen ook stappen rond het Karl Johanns Gate. Hier vind je veel terrasjes en kroegen, waar je je prima vermaakt.

Vigeland park spreekt meteen tot je verbeelding. Of je nu wel of niet van beelden en kunst houdt. Wandel hier en picknick in de zon. Er zijn 212 granieten en bronzen beelden die verschillende gemoedstoestanden en expressies uitbeelden. Er is één uit het oog springend beeld dat meteen opvalt tijdens je citytrip Oslo. Dit beeld is wel 14 meter hoog, een pilaar gemaakt van steen met daarop 121 mensfiguren. Naast het park vind je een museum dat uitleg geeft over de ontstaansgeschiedenis van dit park vol fantasie.

Kasteel Akershus is een van de belangrijkste iconen die je ziet in Oslo. Het kasteel ligt direct aan de oevers van het Oslofjord. Vanaf de muren heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Van buiten is het kasteel al een prachtig kunstwerk om te zien. Van binnen is het ook een oogverblindend gezicht. Tijdens een zonsondergang wil je het uitzicht vanaf het kasteel zeker meemaken.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Wat te doen in Oslo

Wat te doen in Oslo? Er is dus altijd wel wat te doen in Oslo! Oslo heeft de mooiste muziekscènes van Europa. In Oslo vind je verreweg de meeste concerten van Scandinavië. Er zijn grote internationale artiesten aanwezig die concerten organiseren. Niet alleen de concerten zijn zo kenmerkend voor Oslo. Je kunt ook naar hoogwaardige opera, klassieke muziek of ballet. Er zijn ook diverse sportevenementen.

Wat is er nog meer te doen in Oslo? Ga naar het Nors Folkemuseum. Dit groene deel hoort tot het schiereiland Bygdoy je struint hier langs 155 historische gebouwen. Het is een groot openluchtmuseum. Het meest opvallende gebouw is de Staafkerk van Gol, dit gebouw komt uit de 18e eeuw. Loop tijdens een citytrip Oslo tussen deze Noorse huisjes. Het volksmuseum is het hele jaar door geopend.

Er is veel te doen in Oslo. Eén van de musea die je niet kan missen is het Vikingsskiphuset. Ook al ben je geen fan van Wiki de Viking. In het museum staan twee van de best bewaarde Vikingschepen op de wereld. Dit is de moeite waard tijdens een citytrip Oslo.

Als je een skiliefhebber bent dan kun je je hart ophalen bij het zien van Holmenkollen. Dit is de zeer beroemde skischans. Reis hier naartoe per metro. Ga naar het museum. Of kies ervoor om naar boven te gaan en spot Oslo vanuit het Oslo-panorama. In de winter en in de zomer heb je een prachtig uitzicht.

Of kies ervoor om een boottocht door het Oslofjord. Vanaf de boot spot je het prachtige uitzicht in het fjord. Je kunt er ook voor kiezen om zelf het Oslofjord te ontdekken. Je kunt in één van de kajaks ook zelf in het Oslofjord rond peddelen.

Uiteraard zie je meteen het stadhuis van Oslo. Binnenin het pand zie je veel kunst en prachtige voorwerpen. Hier spot je de geschiedenis, cultuur en het werkende leven van de Noren symboliseren. De levendige kleuren geven een goede indruk! Loop daarna door het National Museum Noorwegen. Zodra je binnen loopt spot je meteen de verschillende soorten kunstwerken.